IZVIĐAČI SU...

 

IZVIĐAČI TO MOGU- SCOUTS CAN DO IT

 

IZVIĐAČI TO MOGU - SCOUTS CAN DO IT

 

REALIZOVANE AKTIVNOSTI

"Izviđači to mogu" - 2. Festival izviđačke pjesme 13.12.2014.

U Katoličkom školskom centru sv. Pavao u Zenici u organizaciji Saveza izviđača Grada Zenice održan je drugi po redu Festival izviđačke pjesme koji je ove godine imao takmičarski karakter. 

Učešće je uzelo 11 kompzicija iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičarske kompozicije:

1. STAZAMA NAŠIM – Zenica
2. TABOR NAŠ – Zenica
3. HRABRA SRCA IZVIĐAČA – Tešanj
4. PUTUJE IZVIĐAČ – Zenica
5. BALADA O BORAČKOM JEZERU – Sarajevo
6. IZVIĐAČKA VATRA – Visoko
7. SMOTRI PUT- Zenica
8. SAVRŠEN DAN – Beograd
9. IZ ZENICE IZVIĐAČI- Zenica
10. BAJKA PLANINKE – Prijedor
11. SAMO VATRA TAJNU ZNA – Zenica 

U bogatom revijalnom programu nastupili su i bh. muzički talenti i članovi izviđačke organizacije Hanad Džehverović i Dunja Fazlić.

Revijalni dio kao i sam festival zaključila je Merima Mustafić koja je izvela i himnu projekta "Izviđači to mogu" koja nosi naziv "Izviđači mogu sve" a čiji tekst su napisali Sead Mustafić i Zekerijah Avdić, muziku Sead Mustafić dok aranžman potpisuje Alen Ruvić.

Podsjetimo, projekat “Izviđači to mogu” je podržan od strane Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

foto - https://www.facebook.com/IzvidjaciZenica

 

"Izviđači to mogu" - Izviđački višeboj

U organizaciji našeg odreda, juče, 15.11.2014. godine, održan je izviđački višeboj Kozara 2014.

Učešće u izviđačkom takmičenju uzele se ekipe iz Zenice, Banja Luke, Kozarske Dubice, Nemile, Tešnja, Vareša, Visokog, Doboj Istoka, Busovače, Beograda I Petrova. U jakoj konkurenciji od 34 ekipe, ekipa odreda izviđača Safet Ribić iz Nemile zauzela je prvo mijesto, ekipa odreda izviđača Visoko iz Visokog je zauzela drugo mjesto, a ekipa odreda izviđača Crni vrh iz Tešnja je zauzela treće mjesto. 
Pored izviđačkog takmičenja održano je i takmičenje osnovnih škola u kojem su učešće uzele ekipe osnovne škole Desanka Maksimović iz Oštre Luke, osnovne škole Branko Ćopić iz Prijedora i ekipe Dnevnog centra Prijedor. U konkurenciji škola od jedanaest ekipa, prvo mjesto je zauzela ekipa osnovne škole Branko Ćopić iz Prijedora.

Ovi putem zahvaljujemo se svim učesnicima koji su došli u Prijedor i svojim prisustvom podržali ovu manifestaciju koja je održana u povodu obiježavanja 61. godine postojanja odreda izviđača Dr Mladen Stojanović, Prijedor koji je formiran 14. Novembra 1953. godine.

Posebno se zahvaljujemo našim dugogodišnjim partnerima, Savezu izviđača općine Zenica, kao i našim mnogobrojnim donatorima: Ambasada SAD u Sarajevu, Grad Prijedor, OSCE Sarajevo, Prijedorputevi Prijedor, Auto Binjaš Prijedor, Centar za socijalni rad Prijedor, Mira a.d. Prijedor.

Izviđački pozdrav
ZDRAVO

foto- https://www.facebook.com/oimdrmladenstojanovic?fref=ts

"Izviđači to mogu" - Porodični dan - Zenica - 02.11. 

Danas je u Zenici u okviru projekta "Izviđači to mogu" održana aktivnost pod nazivom "Porodični dan" u kojoj su učešće uzeli odredi izviđača Prijedora, Visokog, Busovače, Kaknja i Zenice, te organizacije nacionalnih manjina. 

Oko 290 učesnika imali su priliku da se upoznaju s historijom i značajnim objektima u gradu te su tako posjetili Američki kutak pri Općoj biblioteci Zenica, Muzej grada Zenice, Bilino polje te Multiplex Ekran gdje su imali priliku za predah i ručak. Svi zajedno smo dali doprinos našoj lokalnoj zajednici tako što smo zasadili sadnice na novoizgrađenom dijelu Glavne gradske magistrale.

U fotogaleriji pogledajte kako je izgledao današnji Porodični dan.

https://www.facebook.com/IzvidjaciZenica

Izviđački pozdrav Z-D-R-A-V-O!